Make your own free website on Tripod.com





Ahad
15 Januari 1989...
Beberapa orang anak Melayu menjejakkan kaki ke Bumi Kuala
Ish...Peliknya hostel! Mana kipasnya?
"Tu kotak yang kat hujung tu tandas ke?"
"Err...Pakcik, biar saya tolong kemaskan katil anak pakcik...
Jumpa senior bagi salam, tangan letak belakang, muka tunduk, jangan stare senior!
"Assalamualaikum abang, Assalamualaikum abang, Assalamualaikum abang, Assalamualaikum bang, Slekum bang, Sekumbang, skome bang???"
"Assalamualaikum abang..." Eh, tadi tu prefect la...mati la aku!
"Korang ni tak kenal prefect lagi ke? Dah berapa minggu dah saya bagi awak peluang? Dah la bagi salam nak tak nak aje! Ingat senior tu kumbang ke???" Buk!Buk!
"Sapa-sapa nak guna telefon, mintak kebenaran pada prefect. Ini satu peringatan. Sapa-sapa yang saya tangkap guna telefon tak ada permission, siap! Awak berdua, tunggu apa lagi? Buat helikopter cepat!"
Pening seround...
Perhimpunan hari Isnin...
"Oh kolej melayu..."
Bergema Hargreaves Hall!!!
"Kelas tahanan pada minggu ini..."
Ucapan dari HEM yang dikasihi..."Anak-anak didik sekalian..."
"Ha? Mana kau dapat chop HEM ni?" hehehe...
"Itu bukan masalah saya, yang saya tau, petang ni pukul lima awak dah ada kat padang ragbi!"
Garangnya cikgu ni...
"Eh, apsal kau suka garu-garu?"
"Aku pakai shorts orang la...tu yang menjangkit tu!"
Buk!Buk! "Sapa lagi yang keluar town tak ada permission dengan awak? Cakap cepat!"
"Wei! Kau baca tak apa yang ada dalam tandas blok form one tu?"
"Baca! hehehe...menarik jugak. Sapa tulis tu?"
"Mesti Yusman Rizal punya...sebab ada tulis 'Poen hang Yusman Rizal' kat situ..." "Ishh...tak baik tuduh orang tau!"
"Hari ni hari Jumaat kan? Waaa...ada aiskrim la!"
"Kau high-table ke malam ni? Best la...tak sabar turn aku lak!"
Emm...lamanya inspection!
"Saya nak katil awak stretch. Kalau saya baling syiling ni, dia tak melantun, maknanya katil awak tak strecth." Ha???
"Woi, kau tak kena confinement kan? Kirim maggi goreng Rahmaniah satu!"
Alamak! Malam ni sure ada common room lagi...
"Gopal! Kau nak gi mana tu? Common room la...bukan dah pagi!!!"
"Awak dua orang ni buat click ye? Saya tau la awak bedmate dia!!!"
Buk!Buk!Buk!
"Ha kamu! Letih dah? Mari depan sini duduk atas kerusi tengok member-member awak kena torture..."
Unite satu batch!
Warisan menjadi pegangan...
"Haa...ini ada kertas tutorial lagi...yang dulu punya dah habis belum? Ha? Belum??? Aiyaaa!!! Tatapa...tatapa..."
"Lawanya panjut! Nanti kita form five, kita buat nak?"
Alaa...Petang ni Ahmad house training cross country pulak!!! Tak larat la......
"Hoi! Tadi masa cross country kau naik motor Short Warrior kan?"
"Eh, apa Latoque buat atas railing tu?"
Lompat Izzat, lompat! Gedebush!
"Eeeei!!! Busuknya!!!"
"Ha! Awak dengan rakan-rakan awak tadi tu, pegi makan kat tempat tu!"
Seronok berkelah Rehan?
"Hoi!! Kamu semua ni makan ke lawan pedang? Tak reti senyap ke???"
"Saya nak awak dua orang nyanyi lagu ni depan batch awak...siap dengan action sekali!"
"Tapi fect saya tak tau..." Ahhh!!!
"Justice is lost, justice is raped..."
'Concert Metallica' waktu lunch...
"Saya nak awak tekan loceng pergi surau, lepas tu azan ikut giliran nombor dobi. Faham?" "Faham fect..."
"Allahu Akbar, Allahu Akbar..."
Muka-muka biasa mengganggu...hehehe...
Eh, kenapa imam tak bangun sujud lagi? Tadi aku dengar macam dia dah bangun dari sujud?
"Dorm A!!! Semua bangun!!! Diri tepi katil..."
Alamak! Dia pegang kayu la...
"Saya nak awak kira bintang kat langit tu...kalau betul, semua boleh masuk tidur..."
Nak kira macamana? Bintang pun tak ade...
"Hari ni ada Language Lab kan?" "Hey boy!!!"
"Eh, kenapa tiap kali waktu Sejarah, Perdagangan dengan bengkel SPU kau kilatkan sudu hah?" "Aku....."
hehehehe...Bagus jugak idea tu!!!
"Woi, woi! Bob tengah tidur la...Jom kita......" "Hehehe...jom!"
Laaa...Kenapa dia tidur dalam kelas makan pensil?
Tarik tali form one...Ahmad House menang lagi!!! Cheering practise... Menakutkan!!!
Cheerleaders garang-garang!
"Woi, sapa kencing dalam surau tadi?"
"Sapa-sapa yang tak siap satu karangan, lari satu round...kalau tak siap dua, dua round..." Wawuuuuu...
"Awaknye...kenapanye...tak siapnyeee...."
"Eh, kenapa tiap-tiap malam Ahad orang ramai kat Hargreaves Hall? Lepas tu bising aje?"
"Kau tak tau? Ada wayang tau!" "Ooo...kenapa kita takleh gi lak?"
"Ntah la..."
"...64, 65, 66. Okay, pukul 3.30 nanti report lagi. Buat 99 pulak." "Haa??"
"Mati la..."
"Jom gi Berkat...boringla asyik gi Kuala Kangsar Supermarket aje..."
"Woi, tu out of bound la..."
Kenapa Farhan mengamuk?
"Kenapa awak mandi dalam kolah tu ha???"
Sickbay pengganti dorm...
"Dia tu kenapa ha? Asyik lepak sickbay aje?" "Sakit agaknye..."
Cheering Bola U-18 Final...Speret gila!!!
"Laa...sapa pulak cilok spec Aca?"
"Aku rasa jatuh dalam lubang tandas la..."
Lawatan Queen Elizebeth ke MCKK
"Eh Gopal, kenapa kau 'pakai' Affan punya?"
"Aku dengar dorm C ada 'benda' datang malam tadi?" "Ish...takut la..."
Alaa...yang Hakim kena tu lagi teruk! "Eh, ye ke? Macamana haa?"
Annual rugby match...
"Korang form one kena pakai Full Malay..."
Black vs Blues...Come on koleq!
Ah! Kalah lagi...
Penghujung musim 1989...
Candlelight...
"Jaga member kau, jaga pride koleq, unite satu batch..."
"Eh, benda ni tiap-tiap tahun ke ada? Lagu apa diaorang nyanyi tadi tu ha?"
"Ntah...kau gi tanya la!"
Berakhirnya satu musim...

The Ardennes Caballarius Page
Back to main